Καθοδική πορεία ακολούθησε η παγκόσμια αγορά smartphones και στη διάρκεια του 2ου τριμήνου του 2019, με τις πωλήσεις να μειώνονται, παγκοσμίως, κατά 1,7% σε ετήσια βάση και να διαμορφώνονται σε 368 εκατ. συσκευές.

Μάλιστα, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για υποτονική κίνηση στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως και κατά το 2ο εξάμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, η Gartner αναμένει ότι οι πωλήσεις smartphone παγκοσμίως θα κυμανθούν σε 1,5 δις μονάδες το 2019.

Μεταξύ των πέντε κορυφαίων χωρών στις πωλήσεις smartphones, η Κίνα κατέλαβε την πρώτη θέση με 101 εκατ. πωλήσεις smartphones το 2ο τρίμηνο του 2019, αυξημένες κατά 0,5% σε ετήσια βάση. Με πωλήσεις 10,8 εκατ. smartphones, κατά την ίδια περίοδο, η Βραζιλία ήταν η μόνη άλλη χώρα στην πρώτη πεντάδα που παρουσίασε ανάπτυξη (1,3% σε ετήσια βάση). Η αντίστοιχη επίδοση της Ινδίας ήταν 35,7 εκατ. πωλήσεις smartphones, που μεταφράζεται σε μερίδιο 9,7% της παγκόσμιας αγοράς, αν και οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 2,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Από τα πιο σημαντικά ποιοτικά στοιχεία, που χαρακτήρισαν την παγκόσμια αγορά, ήταν – όπως προκύπτει από την ανάλυση της Garner – ότι η ζήτηση για smartphones υψηλής τεχνολογίας επιβραδύνθηκε με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι η ζήτηση για συσκευές μεσαίας και χαμηλής τεχνολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ