Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί ο «περίεργος» ήχος που τρομάζει κάθε βράδυ για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη καθώς ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η προέλευσή του. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για να εντοπίσουν καταρχήν την γενεσιουργό αιτία και κατόπιν την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το συμπέρασμα που προέκυψε από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, είναι πως δε σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ αυτός ο περίεργος και εκκωφαντικός ήχος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ, το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Στη 1 παρά δέκα το βράδυ, άκουσαν τον ήχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.

Ο δήμος έχει απευθυνθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζήτησε βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα.Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.Πρώτο θέμα στην ατζέντα: η οικονομική προσαρμογή και η ανθεκτικότητα της ευρωζώνης. Όπως υπογράμμισε ευρωπαίος αξιωματούχος, η ανάπτυξη παραμένει σταθερή, παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού. Άλλωστε, η ευρωζώνη ανέκαμψε πολύ ταχύτερα από την κρίση της πανδημίας απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, παρατήρησε ο ίδιος αξιωματούχος.
Στη συζήτηση, κατά την οποία θα γίνει σύγκριση των πρόσφατων επιδόσεων της ευρωζώνης με αυτή των ΗΠΑ και άλλων οικονομιών, θα συμμετάσχει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Λόρενς Μπουν.

Ακόμη, στην ατζέντα του Eurogroup είναι το θέμα της φερεγγυότητας των ευρωπαϊκών εταιρειών, με τα κράτη-μέλη να διοχετεύουν πλέον τη στήριξή τους σε τομείς που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία και ιδίως στις «βιώσιμες» εταιρείες. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ευρωζώνη, η αφερεγγυότητα των εταιρειών παρέμεινε παραδόξως σε χαμηλό επίπεδο κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ωστόσο η διάκριση μεταξύ «βιώσιμων» και «μη βιώσιμων» επιχειρήσεων είναι δύσκολη.

Στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ), οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν για πρώτη φορά πτυχές των δημοσιονομικών κανόνων που θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν, όπως π.χ. ο τρόπος ελέγχου της εφαρμογής των κανόνων. Αρμόδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι η έμφαση ως προς τους κανόνες θα μπορούσε να μετατοπιστεί στον ενστερνισμό και την εφαρμογή τους από τις εθνικές κυβερνήσεις μάλλον, παρά στην απειλή οικονομικών κυρώσεων, οι οποίες δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ στην ΕΕ. Η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί με τη διευρυμένη μορφή του Ecofin, με τους 27 υπουργούς οικονομικών της ΕΕ. Στόχος της γαλλικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι ως τον Μάρτιο να υπάρχει πιο συγκεκριμένο πλαίσιο συζήτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ