Σειρά συναντήσεων με τους ομολόγους του σχεδόν όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είχε στο περιθώριο του διεθνούς Φόρουμ του Ντουμπρόβνικ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Είχα σήμερα την ευκαιρία, εδώ στο Ντουμπρόβνικ, να συναντηθώ με τους συναδέλφους μου σχεδόν όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και να συζητήσουμε καταρχήν για την ευρωπαϊκή προοπτική τους, αλλά και επίσης για τους κινδύνους τους οποίους μπορεί να περιέχει η επιβλαβής απόπειρα τρίτων χωρώΝ. Στη συνέχεια ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον ομόλογο του από τη Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι επισημαίνοντας πως συζήτησε τα ζητήματα της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και του υπογράμμισε την ανάγκη της πιστής εφαρμογής της, ιδίως στα θέματα που αφορούν στην ονομασία των Σκοπίων .

«Από εκεί και πέρα, επίσης, είχα την ευκαιρία να συζητήσω ειδικά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας τα ζητήματα της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και να του υπογραμμίσω την ανάγκη της πιστής εφαρμογής της, ιδίως στα θέματα που αφορούν στην ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας», ανέφερε σχετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ