Με το δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν μαθητές από την Κρήτη για την παραμονή των γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, τραγουδώντας μπροστά από την ξενιτεμένη» Καρυάτιδα το «Τζιβαέρι».


Τα παιδιά βρέθηκαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Κάθισαν οκλαδόν γύρω από την Καρυάτιδα, κρατώντας μια ελληνική σημαία στη βάση της, και στη συνέχεια τραγούδησαν το τραγούδι για την ξενιτιά, το Τζιβαέρι.


Σύμφωνα με το cretalive.gr τα παιδιά, στο πλαίσιο ενός project που ονομάζεται «Your Thoughts on Greece…for tourists in London», έθεσαν ερωτήσεις στους επισκέπτες του Μουσείου, μεταξύ των οποίων και το «αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μαρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα», με πολλούς από αυτούς να απαντούν θετικά.


Όπως αναφέρει στο cretalive.gr  χαρακτηριστικά η συνοδός των παιδιών και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών και ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών κ. Άντζελα Χαριστάκη: “αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο , αν και δε μας χαροποιει ΚΑΘΟΛΟΥ το γεγονός οτι βρισκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σ΄ενα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίωπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης.


Τα ματια μας γεμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται “Your Thoughts on Greece…for tourists in London” . Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το “αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μαρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα”. Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική”.


Δείτε το βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ