Για «προσωπικούς λόγους» υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Νότης Μηταράκης σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο κ. Μηταράκης εξωθήθηκε σε παραίτηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να μην τον αποπέμψει ο ίδιος. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης εξεμάνη όταν πληροφορήθηκε πως ο κ. Μηταράκης τις τελευταίες ημέρες όχι απλώς δεν βρισκόταν στο γραφείο του όπως θα έπρεπε, αλλά είχε πάει και για… διακοπές στην Πάτμο, αφήνοντας πίσω στο κτήριο της λεωφόρου Π. Κανελλοπούλου 4, τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο να κάνει όλη τη δουλειά.Κι όλα αυτά συνέβαιναν τη στιγμή μάλιστα που δίνονται καθημερινά μάχες με τις πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την Επικράτεια και την Αστυνομία να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στον συντονισμό και τις εκκενώσεις ολόκληρων περιοχών. Από το περιβάλλον του κ. Μηταράκη τονίζεται πως η απουσία του ήταν σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η δυσαρέσκεια του κ. Μητσοτάκη προς τον απερχόμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μηταράκη ξεκίνησε από τις πρώτες κιόλας ημέρες που το μέλος της κυβέρνησης ανέλαβε καθήκοντα, όταν δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι θα καταργηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και όσοι έχουν ενταχθεί σε αυτή θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς, κάτι που διαψεύστηκε από την κυβέρνηση. Διάψευση επίσης υπήρξε και για τις δηλώσεις του κ. Μηταράκη περί δημιουργίας έφιππης αστυνομίας. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης τον άδειασε μετά τη δήλωση αυτή, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Σκάι είπε πως: «Σκέφτηκα, για την έφιππη αστυνομία, ότι με αυτή τη ζέστη ίσως πρέπει να ζητήσω… καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία και στον Κόλπο. Δεν χρειαζόμαστε. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα αυτή, αλλά δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή έφιππη αστυνομία».Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ