Όλη η Ελλάδα βροντοφώναξε: «Αντίσταση και Αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών»
Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*
Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων. Χρόνο με το χρόνο διαψεύδονται όσοι υποστήριζαν ότι το ξεπούλημα της Μακεδονίας θα ξεχαστεί και μάλιστα σύντομα. Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού αντιστέκεται και δεν αποδέχεται με κανένα τρόπο τα δήθεν τετελεσμένα της πιο άθλιας συμφωνίας που υπέγραψαν Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι και μόνο λόγω της συγκεκριμένης υπογραφής απέδειξαν ότι είναι γραικύλοι. Επίσης, σε αυτούς που θεωρούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε για να μείνει και ότι τάχα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να την αντιμετωπίσουμε, τους ενημερώνουμε ότι η συμφωνία αυτή είναι η πιο αποτυχημένη συμφωνία παγκοσμίως, το μέλλον της είναι ήδη προδιαγεγραμμένο και δυσοίωνο και ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
Από το πρωί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, από το Ρέθυμνο μέχρι την Ορεστιάδα και από τη Μυτιλήνη μέχρι τη Ζάκυνθο, αλλά και στην Κύπρο, πολίτες αντικρίζουν την αφίσα με τον αετό της αιματοβαμμένης σημαίας του Πισοδερίου και τη φράση «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ». Άλλωστε το σύμβολό μας κατά αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας είναι η αιματοβαμμένη σημαία του Πισοδερίου, δηλαδή η σημαία των μακεδονικών συνταγμάτων των αρχαίων Μακεδόνων –η πρώτη ελληνική γαλανόλευκη σημαία– η οποία βάφτηκε με το αίμα του Χρόνη Κεφαλά στα επεισόδια του Πισοδερίου την ημέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου 2018. Την αφίσα αυτή δημιουργήσαμε ως Επιτροπή Ελληνισμού και την αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας (www.epitropiellinismou.gr) ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλες και όλους. Και όπως αποδείχθηκε την έχουν ήδη αγκαλιάσει οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και αυτό αποτυπώθηκε στην πράξη σχεδόν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Απλοί πολίτες και πατριωτικοί σύνδεσμοι με δική τους πρωτοβουλία –παρά το ψύχος και τις έντονες χιονοπτώσεις– πραγματοποίησαν την αφισοκόλληση, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Οι πόλεις στις οποίες μέχρι αυτή τη στιγμή έχει πραγματοποιηθεί η αφισοκόλληση είναι οι εξής: Αθήνα, Κηφισιά, Θρακομακεδόνες, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, Κορδελιό-Εύοσμος, Αμπελόκηποι-Μενεμένη, Ωραιόκαστρο, Πειραιάς, Δράμα, Δοξάτο, Καβάλα, Κιλκίς, Σέρρες, Φλώρινα, Κοζάνη, Έδεσσα, Σκύδρα, Νάουσα, Βέροια, Γρεβενά, Γιαννιτσά, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος, Ναύπλιο, Αργολίδα, Λάρισα, Φάρσαλα, Πύργος, Σπάρτη, Νεμέα, Αρεόπολη, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Ζάκυνθος, Μυτιλήνη. Τουλάχιστον αυτές είναι οι πόλεις που εντοπίσαμε, γιατί είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλες που δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, μιας και η συγκεκριμένη δράση έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Συνεχώς λαμβάνουμε email με φωτογραφίες από διάφορες πόλεις και ενημερώνουμε την πιο πάνω λίστα των πόλεων.
Σημειώνεται ότι η αφισοκόλληση στην Αττική συνέπεσε με ένα τραγικό γεγονός. Εχθές το μεσημέρι έγινε η εξόδιος ακολουθία της Αλίκης Γρηγοριάδου, της συναγωνίστριας που έφυγε από κοντά μας σε νέα ηλικία χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Η Αλίκη είχε έντονη πατριωτική δράση από τα φοιτητικά της χρόνια και μεταξύ των άλλων συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η αφισοκόλληση που πραγματοποιήθηκε από τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριές της ήταν και ένας φόρος τιμής στη μνήμη της.
Πλήθος πατριωτών λοιπόν έδωσε το παρών γι’ αυτό το πολύ σημαντικό εθνικό θέμα και θα το ξανακάνουν όσες φορές χρειαστεί. Η ελληνική κοινωνία έχει ήδη αφυπνιστεί και έχει οργανωθεί κατάλληλα. Συνειδητοποιημένοι πολίτες και πατριωτικοί σύνδεσμοι δε θα αφήσουν την Ελλάδα στο έλεος του αφελληνισμένου πολιτικού μας συστήματος. Ο αγώνας είναι μπροστά μας και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να σηκώσουμε την πατρίδα στις πλάτες μας, όχι μόνο στο σκοπιανό αλλά σε όλα τα εθνικά θέματα.
Υ.Γ.: Καλούνται οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στο πλαίσιο της αντίστασης και του αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών να προωθήσουν τη συγκεκριμένη αφίσα και να συμμετάσχουν όλοι και όλες στην αφισοκόλληση που είναι σε εξέλιξη.
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.
abadzoglou@yahoo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ