Ζέστη και 40άρια και σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, ωστόσο το σκηνικό του καιρού αλλάζει από αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με νέα του ανάρτηση στο Facebook, προειδοποιεί για τις «φονικές» -όπως λέει- καταιγίδες που θα ξεσπάσουν στη χώρα μας.«Η Ψυχρή Λίμνη με τις φονικές καταιγίδες στην Ευρώπη έρχεται στη χώρα μας» υπογραμμίζει επίσης και εξηγεί:

«Από αύριο Σάββατο και κυρίως από Κυριακή θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές ενώ ταυτόχρονα θα ξεσπάσουν και καταιγίδες. Όπως μπορούμε να δούμε στον πρώτο μας χάρτη ο ΩΜΕΓΑ εμποδιστής στα δυτικά τμήματα της Ευρώπης (μπλε καμπύλη) αναμένεται να αλλάξει προσανατολισμό κι εκεί που μας έστελνε τις πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής (κόκκινα βέλη) θα ωθήσει τώρα την οργανωμένη ψυχρή λίμνη που στον χάρτη μας απεικονίζουμε με το γράμμα «Χ» και που δίνει τις φονικές καταιγίδες στην κεντρική Ευρώπη, προς τη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με την πολύ θερμή επιφάνεια που έχουμε ήδη στη χώρα μας θα δημιουργηθεί έντονη αστάθεια που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη καταιγίδων που είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ