Χρ. Σταϊκούρας: Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη «Σήμερα είναι μια καλή μέρα, με όρους ρεαλισμού, χωρίς θριαμβολογίες για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά μετά από περίπου 2 χρόνια περισσότερα από 300 λεωφορεία βρίσκονται στους δρόμους της πόλης», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά την επίσκεψη του στα γραφεία διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης 305 λεωφορεία από 251 πριν λίγους μήνες.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας και συντονισμού της πολιτικής ηγεσίας, της διοίκησης του ΟΑΣΘ και των εργαζόμενων. Όπως εξήγησε αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων και στην ενσωμάτωση 115 οδηγών που προσλήφθηκαν με σύμβαση οκτώ μηνών, ενώ θα ακολουθήσει η πρόσληψη 35 ακόμη οδηγών το επόμενο διάστημα.Σε δηλώσεις της από τα γραφεία του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε στα 36 νέα λεωφορεία και τους 20 οδηγούς που μέσω εσωτερικών μετακινήσεων από το υπάρχον προσωπικό ανέβηκαν σε λεωφορεία και στους 115 νέους συμβασιούχους οδηγούς.

«Όλα αυτά αυξάνουν το συγκοινωνιακό έργο» είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να προστέθηκαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα 160 νέα δρομολόγια με γραμμές εξπρές. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η δημιουργία μητροπολιτικού φορέα, με τη συμμετοχή του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου, της Περιφέρειας και των Δήμων, που θα έχει συντονιστικό ρόλο ώστε να “κουμπώνουν” όλες οι λειτουργίες της πόλης, όπως το ωράριο φορτοεκφορτώσεων και αποκομιδής απορριμμάτων, ώστε να λειτουργεί καλύτερα το συγκοινωνιακό δίκτυο του ΟΑΣΘ, των ΚΤΕΛ και στη συνέχεια του μετρό. Το α εξάμηνο 2024 θα είναι έτοιμη η σχετική μελέτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ