Έρευνα σε βάθος πενταετίας για την πλημμελή συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ ζήτησε το Σάββατο η Δικαιοσύνη, την ώρα οι αρμόδιες αρχές διαβεβαιώνουν ότι η αναστολή λειτουργίας στο αθλητικό συγκρότημα είναι προσωρινή.

Ωστόσο, τα «καμπανάκια» για το στέγαστρο και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε φαίνεται πώς είχαν ηχήσει πολύ παλαιότερα, εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Το έργο του Σαντιάγο Καλατράβα, που κόστισε 130 εκατομμύρια ευρώ, «χρήζει συνεχούς συντήρησης», όπως κάθε μεγάλη μεταλλική κατασκευή.

Παράλληλα όμως «τρέχει» ένα έργο 57 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πλήρη αναβάθμιση όλου του ΟΑΚΑ – περίμετρο, φωτισμούς, ενεργειακή αναβάθμιση και φυσικά και τα στέγαστρα. Στο πλαίσιο αυτών των μελετών μία από αυτές έβγαλε τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν προχθές και οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας.

Εισαγγελική έρευνα

Το Σάββατο, μία ημέρα μετά την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του σταδίου και του ποδηλατοδρομίου και με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το ΟΑΚΑ, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ