Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Θεσσαλονίκη αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.

Ο υπουργός είπε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα, ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Παράλληλα χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ 25 ότι «κινδυνεύει» η δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας ότι η δημοκρατία κινδύνευσε επί των δικών τους ημερών.

Όσον αφορά τα ΑΕΙ ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο 15μερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο.

Σχετικά με την Πρυτανεία του ΑΠΘ που τελεί υπό κατάληψη ο υπουργός σημείωσε πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα». «Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία» υπογράμμισε.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ