Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας τα μεγαλύτερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας επισκίασαν τη νίκη Μακρόν στις γαλλικές εκλογές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 1,8% στις 445,11 μονάδες, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

Κλάδοι με μεγάλη έκθεση στην κινεζική οικονομία, όπως ο εξορυκτικός τομέας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και πολυτελή αγαθά, βρέθηκαν στο επίκεντρο των πιέσεων καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι τα μαζικά lockdowns σε Σαγκάη και σε άλλες μεγάλες πόλεις Κίνας θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη.ην ίδια ώρα, η προοπτική επέκτασης των lockdowns και σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Πεκίνο, δημιουργεί τον κίνδυνο νέων διαταραχών στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κλάδος των βασικών υλών υποχώρησε 5,9%, ενώ ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσε βουτιά 4,7%.

Οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας επισκιάζονται από την ταχεία άσκηση περιοριστικής νομισματικής πολιτικής, με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα να ετοιμάζεται για διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων της ακόμα και κατά 50 μονάδες βάσης προκειμένου να αντιμετωπίσει το ράλι του πληθωρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ