Χαοτικές καταστάσεις το λιμάνι της Πάτρας που αποτελεί προορισμός εκατοντάδων λαθρομεταναστών που επιχειρούν καθημερινά να «εισβάλουν» σε φορτηγά με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

Ήδη η Ένωση Λιμενικών έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς ωστόσο, μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί μέτρα, ενώ αντίστοιχα το πρόβλημα έχουν αναδείξει πολλές φορές και οι μεταφορείς που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, προειδοποιώντας μάλιστα, ακόμη και με αποχώρηση των εταιρειών τους.

Σύμφωνα με το dete.gr, ένα ακόμη περιστατικό που ήλθε να επιβεβαιώσει την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι είναι η επίθεση που δέχτηκαν το Σάββατο λιμενικοί την ώρα που προσπαθούσαν να απομακρύνουν από την οροφή κτιρίου μετανάστες.

Οι λιμενικοί δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα σε έναν εξ αυτών να να του “ανοίξουν” το κεφάλι από αντικείμενο που πέταξαν εναντίον τους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά με αποτέλεσμα οι λιμενικοί να παίζουν την ζωή τους «κορώνα- γράμματα».

Εκτιμάται πως αυτή τη στιγμή στην Πάτρα έχουν βρει καταφύγιο στα εγκαταλελειμμένα κτίρια της παραλιακής περισσότεροι από 120 μετανάστες, στην πλειονότητά τους ανήλικοι, οι οποίοι μάλιστα εμφανίζουν επιθετικές συμπεριφορές, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να «τρυπώσουν» παράνομα σε φορτία και νταλίκες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ