Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει ο σεισμός των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (04/03) στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στα Δαρδανέλια, καθώς οι σεισμολόγοι εκφράζουν φόβους ότι αποτελεί προάγγελο του μεγάλου χτυπήματος του εγκέλαδου που περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι 20 εκατ. πολίτες της Κωνσταντινούπολης καθώς και οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς οι συζητήσεις για έναν μεγάλο σεισμό όλο και πληθαίνουν, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα έπρεπε να έχει εκδηλωθεί από το 2020, ενώ όσο καθυστερεί η ενέργεια συσσωρεύεται.Μάλιστα, σε πολλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης οι Αρχές έχουν ήδη τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες για τσουνάμι, οι οποίες άρχισαν να τοποθετούνται την περίοδο 2019-2020.

Επιπλέον, την τελευταία διετία βρίσκονται σε πάρα πολλά σημεία της παραλίας, για να ενημερωθεί ο κόσμος σε περίπτωση μεγάλου σεισμού και κινδύνου για τσουνάμι, ώστε να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, αναφέρει ότι ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ