Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης (25.07.23) δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα.

Ειδικότερα, η φωτιά συνεχίζει να εξαπλώνεται και γι’ αυτό το λόγο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα και στάλθηκε μήνυμα από το 112.Την ίδια ώρα, στη Ρόδο, που η φωτιά καίει για 8η συνεχόμενη μέρα, υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή Βάτι, εκεί που είναι το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς, καθώς ο αέρας έχει αλλάξει.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών οι φλόγες πέρασαν το ποτάμι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν το μέτωπο στο νεκροταφείο στο Βάτι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα.
Στην .Κάρυστο της Εύβοιας, όπου η φωτιά μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Κάρυστο συνδράμουν ήδη με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.

Τα μέτωπα και οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς την Κάρυστο ήταν ο εφιάλτης από χθες το απόγευμα, καθώς «ξεφύτρωναν» από παντού μιας και η ένταση των ανέμων παρέμενε ιδιαίτερα ισχυρή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ