Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Μαγνησία, με τις αρχές να εκκενώνουν τα χωριά Βελεστίνο και Σέσκλο, γιατί οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν την πυρκαγιά προς τα ανατολικά και κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές,

Στο Σέσκλο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, όμως το magnesianews.gr αναφέρει πως οι φλόγες στο Σέσκλο αλλά και στη Βιομηχανική περιοχή Βόλου, όπου εργαζόμενοι σε εργοστάσια ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν τον χώρο.Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται ήδη στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά ξεκίνησε από το Βελεστίνο, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο και κατευθύνεται για το Σέσκλο.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο Βελεστίνο κατά τις προσπάθειες της κατάσβεσης και έχει μεταφερθεί με σοβαρά εγκαύματα Β’ βαθμού σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη.

Οι γιατροί του παρέχουν φροντίδα και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο εν λόγω πυροσβέστης υπηρετούσε στην Κατερίνη και επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του στη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο.

Την εκκένωση του βορείου τμήματος της Λαμίας αποφάσισαν οι Αρχές ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 στους πολίτες. Μέχρι στιγμής η φωτιά, έχει κάψει τρία σπίτια και μια αποθήκη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη βόρεια πλευρά της Λαμίας και συγκεκριμένα σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ