Άλλη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στην Εύβοια, όπου το πύρινο μέτωπο κατακαίει μια τεράστια έκταση πολλών χιλιομέτρων για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Γούβες. Ένα πύρινο μέτωπο κατεβαίνει από Αγδίνες προς Γούβες και το άλλο προς τις περιοχές Γερακιού – Γαλατσώνα οι οποίες έχουν εκκενωθεί.Η μάχη στην Εύβοια θα συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με πολύ μεγάλη ένταση και απ’ όλες τις δυνάμεις.

Όπως ενημέρωσε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην περιοχή επιχείρησαν το βράδυ 475 πυροσβέστες μαζί με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

Ταυτόχρονα επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως, 8 ελικόπτερα, και 9 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διατέθηκαν από την Σουηδία μαζί με το BERIEV-200. Παράλληλα, όπως διεμήνυσε, οι δυνάμεις του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού παραμένουν σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο προληπτικών εκκενώσεων.

Επίσης, επιχειρούσαν και 110 στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού ως πεζοπόρα τμήματα και τις επόμενες ώρες θα ενισχυθούν με 80 ακόμη στελέχη.Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στην Αττική, μετά από πέντε εφιαλτικά εικοσιτετράωρα, μοιάζει βελτιωμένη, ωστόσο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό, λόγω του τρόμου για νέες αναζωπυρώσεις που θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση μέσα σε λίγα λεπτά, όπως για παράδειγμα συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα.Μάχη με τις φλόγες δίνουν κάτοικοι και πυροσβέστες και στο χωριό Νεμούτα, στην Ηλεία.

Η πυροσβεστική, δεν κρύβει την ανησυχία της, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο και σοβαρότερο μέτωπο είναι στη Νεμούτα. Η καταστροφή είναι μεγάλη στην περιοχή με κάποια σπίτια να έχουν καεί ενώ, ακόμη και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Το μέτωπο έχει περάσει στην Αρκαδία, ενώ μέσα στην ημέρα με διαδοχικά μηνύματα το 112 ενημέρωνε για εκκένωση οικισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ