Åðé÷åßñçóç ôçò ÅëëçíéêÞò Áóôõíìßáò óå ôÝóóåñá õðü êáôÜëçøç êïíôÜ óôçí ðëáôåßá Åîáñ÷åßùí ôçí ÄåõôÝñá 26 Áõãïýóôïõ 2019. Óôçí åðé÷åßñçóç óõììåôÝ÷ïõí ç Äßùîç Íáñêùôéêþí áëëÜ êáé Üíôñåò ôùí ÌÁÔ êáé ôùí ÅÊÁÌ, üðùò êáé åëéêüðôåñï. (EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Με το ενδιαφέρον στραμμένο κυρίως στις κινητοποιήσεις των αντιεξουσιαστών κατά την διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, σχεδιάστηκαν τα μέτρα που θα λάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Συνολικά θα διατεθούν 3.300 αστυνομικοί, προκειμένου να διασφαλίσουν τον χώρο γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Εκτάκτως από την Αθήνα θα μεταβούν 11 διμοιρίες, ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα θα μεταβούν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ και 5 των Υ.ΜΕ.Τ ενώ η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι ισχυρή και στους γύρω νομούς της συμπρωτεύουσας.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται σε απόσταση και στην περιοχή της Καμάρας, σημείο συγκέντρωσης των αντιεξουσιαστών που έχουν κληθεί από όλες τις πόλεις της χώρας. Σε επιτήρηση θα βρίσκονται και τρία υπό κατάληψη κτήρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία, την οδό Φιλίππου και στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου, τα οποία είναι έδρες των πλέων δραστήριων αναρχικών ομάδων της πόλης.

Σύμφωνα με στελέχη της Αστυνομίας, υπάρχει αυξημένη κινητοποίηση αντιεξουσιαστών λόγων των αστυνομικών επιχειρήσεων και της εκκένωσης κτηρίων στα Εξάρχεια.

Συγκεντρώσεις – Πορείες
Η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ, η ΛΑ.Ε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και οι «Μακεδονομάχοι», που αντιτίθεται στην Συμφωνία των Πρεσπών, έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις ή πορείες.Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους, από το μεσημέρι του Σαββάτου (7 Σεπτεμβρίου), ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, τα οποία θα γίνουν από τον πρωθυπουργό .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ