“Η φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρός μας, θα το παρουσιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες στις 14 Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο Μέχτιλντ Βερσντέρφερ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας της Κομισιόν στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Το ζήτημα της επιβολής πλαφόν αλλά και μιας γενικότερης αναδιάρθρωσης της αγοράς ενέργειας, θα βρεθεί στο επίκεντρο του Έκτακτου Συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου.

Το πλαφόν στην τιμή του αερίου σημαίνει ότι η Ευρώπη συνολικά θα αποφασίσει μια ανώτατη τιμή, πάνω από την οποία θα αρνείται να αγοράσει το ο ρωσικό ενεργειακό προϊόν.
Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι έστειλε επιστολές στους 26 ομολόγους του, στις οποίες περιγράφει την ελληνική πρόταση για έναν μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, που εφαρμόζεται στην Ελλάδα εδώ και δύο μήνες με σημαντικά αποτελέσματα.

«Έχουμε ανακτήσει για τον Αύγουστο σχεδόν 900 εκατ. ευρώ από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής και τα έχουμε οδηγήσει το ταμείο ενεργειακής μετάβασης για να επιδοτήσουμε τους λογαριασμούς των Ελλήνων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, περιέγραψε την ελληνική πρόταση για έναν νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό, μόνιμο, για αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου ώστε τα νοικοκυριά να έχουν φθηνότερο ρεύμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ