Οι επίσημες λίστες του ΕΟΦ με τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη, ή έχουν αποσυρθεί εντελώς από την ελληνική αγορά, είναι υποτιμημένες, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς.

Οι πρόσφατες ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες είχαν καλυφθεί προσωρινά με τα δραστικά μέτρα που είχε λάβει στις αρχές του χρόνου το υπουργείο Υγείας, επανήλθαν, ενώ σε αυτές προστέθηκαν πλέον και νέες, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ).Είναι μεγαλύτερες οι ελλείψεις. Υπάρχουν σχεδόν 1.300 ελλείψεις, είτε μεγάλες είτε μικρές. Είτε σταδιακές, είτε καθ’ ολοκληρίαν. Από τα 1.300 φάρμακα, τα 400 λείπουν επειδή εξάγονται. Τα άλλα 900 δεν εξάγονται», τονίζει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κώστας Λουράντος.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής δηλώνουν ότι υφίστανται μεγάλη πίεση εξαιτίας των ελλείψεων, ενώ με χθεσινή επιστολή τους ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ελλείψεις φαρμάκων, έχουν πλέον λάβει διαστάσεις προβλήματος Δημόσιας Υγείας, όπως λένε.

«Λείπουν και καινούργια φάρμακα επιπλέον από αυτά που έλλειπαν παλαιότερα. Λείπουν και αντιβιώσεις που δεν έλειπαν παλιά και αντιτετανικοί οροί και κάποια φάρμακα που κάποια στιγμή δεν τα είχαμε, ήρθαν κάποιες ποσότητες και εξαφανίστηκαν και πάλι. Και όταν κάποια στιγμή ήρθαν κάποια φάρμακα σε κάποιες ελάχιστες ποσότητες με το σταγονόμετρο, για μένα και αυτό αποτελεί έλλειψη», τονίζει ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών της Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ