«Πιστεύω ότι η απαίτηση εμβολίων για να πηγαίνουν στο σχολείο είναι μια καλή ιδέα. Δεν είναι κάτι καινούργιο», ανέφερε ο Άντωνι Φάουτσι, κορυφαίος σύμβουλος υγείας του αμερικανού προέδρου.

Όπως είπε στο «State of the Union» του CNN αυτό ισχύει για τα εμβόλια που αφορούν σε πολιομυελίτιδα, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά και ηπατίτιδα. «Το κάνουμε εδώ και δεκαετίες», είπε. «Επομένως, το να απαιτείται εμβολιασμός για να πάνε στο σχολείο δεν θα ήταν κάτι καινούργιο».

Προς το παρόν στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά άνω των 12 ετών, ενώ τα εμβόλια των Moderna και Johnson & Johnson για εκείνους που είναι άνω των 18 ετών. Ωστόσο, έως τις αρχές του χειμώνα θα μπορούσε να εγκριθεί και για τα πιο μικρά παιδιά, όπως αναφέρει ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Dr. Scott Gottlieb.

Ο Φάουτσι έκανε επίσης μια νέα εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία 100.000 Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν από Covid-19 μέχρι τον Δεκέμβριο.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι εντελώς προβλέψιμο, αλλά απολύτως αναστρέψιμο», δήλωσε. «Έχουμε περίπου 80 εκατ. ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που μπορούν να εμβολιαστούν, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ