Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι μέχρι την άνοιξη θα φυτευτούν 3.000 νέα δέντραΤη δέσμευση ότι μέχρι την άνοιξη του 2023 θα έχουν φυτευτεί 3.000 δέντρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην οποία έδωσαν το παρών και κάτοικοι που αντιδρούν στις μαζικές κοπές δέντρων, ζητώντας από τον δήμο να προβεί μόνο σε σταδιακή κοπή όσων δέντρων δεν μπορούν να σωθούν.Τους τελευταίους οκτώ μήνες ο δήμος έχει προχωρήσει, μέσω εργολάβων, σε περισσότερες από 18.000 κλαδεύσεις δέντρων και σε 1.000 φυτεύσεις νέων δέντρων.

Επιπροσθέτως, ο κ. Ζέρβας υπενθύμισε, ότι το 2019 υπήρχαν άδειες δενδροδόχοι, το πράσινο ήταν παραμελημένο, τα πάρκα στη Νέα Παραλία ξερά, τα σιντριβάνια δεν λειτουργούσαν και τα δέντρα της πόλης έφτασαν στο σημείο να είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο δήμος κόβει «ακατάλληλα δέντρα από τους δρόμους της πόλης» αντικαθιστώντας τα με νέα που ταιριάζουν στο αστικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο των εργολαβιών επιδιορθώνονται και κατεστραμμένες δενδροδόχοι, πρόσθεσε ο ίδιος χαρακτηρίζοντας «τιτάνιο» το έργο του δήμου σε αυτόν τον τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ