Το χάος που επικρατούσε στο Μάτι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 104 άτομα, περιέγραψε για δέκατη ημέρα στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος.
Μάλιστα, τα λόγια και οι περιγραφές του θύμισαν στα θύματα αλλά και στους συγγενείς θυμάτων που παρακολουθούν τη δίκη τις εγκληματικές ελλείψεις και παραλείψεις που οδήγησαν πρόσφατα στην τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο πραγματογνώμονας, συνεχίζοντας την κατάθεσή του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, επανέλαβε πως οι αρμόδιοι εκείνη την ημέρα είχαν γνώση όλων των πληροφοριών και της κατάστασης που επικρατούσε στην περιοχή του Ματιού από τις 5.30 το απόγευμα.

Μάλιστα, ο κ. Λιότσιος, προς ενίσχυση του ισχυρισμού του, επικαλέστηκε και μια φωτογραφία που είχε ανέβει στις 5.03 εκείνο το απόγευμα σε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορούμενου πρώην επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο ΕΣΚΕ.

Υπεράσπιση: «Αυτό που λέτε προκύπτει, δηλαδή, από μια φωτογραφία;»
Μάρτυρας: «Δεν είναι τυχαίος ο κ. Καπάκης. Ανέβασε φωτογραφία στο Τwitter στις 17.03».
Συνεχίζοντας ο κ. Λιότσιος τόνισε ότι, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε στο πλαίσιο της πραγματογνωμοσύνης του, τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς υπήρχαν διαθέσιμα 13 εναέρια μέσα, και αυτό ήταν σε γνώση του ΕΣΚΕ.Πάντως, η συνήγορος υπεράσπισης του τότε αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τερζούδη, θέλοντας προφανώς να καταδείξει ότι ο εντολέας της δεν βαρύνεται με όσα του αποδίδονται στο κατηγορητήριο, διάβασε στο ακροατήριο καταθέσεις πιλότων οι οποίοι ανέφεραν πως, αν πετούσαν την ημέρα εκείνη, πιθανότατα, λόγω των καιρικών συνθηκών, θα είχε συμβεί ατύχημα. Από την πλευρά του, ο μάρτυρας επέμεινε ότι εκείνη την ημέρα θα μπορούσαν να πετάξουν συγκεκριμένα εναέρια μέσα και ότι δεν προέκυψε πως επιχείρησαν και δεν τα κατάφεραν.

Τέλος, ο κ. Λιότσιος επανέλαβε πως δεν κρίνει εκείνος το πώς κινήθηκαν επιχειρησιακά τα στελέχη της Πυροσβεστικής εκείνη την ημέρα και ότι ο ίδιος παραθέτει στο δικαστήριο τα στοιχεία που συνέλεξε στο πλαίσιο της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ