Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέδωσε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 στο Προεδρικό Μέγαρο, το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον εθνικό ευεργέτη 97χρονο εφοπλιστή και βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβο Τσούνη, για τη σημαντική προσφορά του στη χώρα, και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Χαρακτηριστική η φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Αλκιβιάδης Στεφανής να φιλά το χέρι του Ιάκωβου Τσούνη, σε μια έμπρακτη χειρονομία αναγνώρισης της εθνικής συνεισφοράς του.

Σε δηλώσεις της, αμέσως μετά την επίδοση του Παρασήμου, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για έναν εθνικό ευεργέτη, που ακολουθώντας τη μακρά παράδοση των εθνικών δωρητών όχι μόνο έχει ήδη ενισχύσει σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά προτίθεται να κληροδοτήσει σε αυτές το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του. «Η πράξη του αυτή, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα της συνολικής του προσφοράς, είναι βαθύτατα πατριωτική και παραδειγματική για όλους τους Έλληνες» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ