Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ότι 4 ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Anadolu.

Πάντα κατά το Anadolu το ένα από τα 4 ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» ρίχνοντας σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος ένα «κέλυφος».

«Ήταν μια από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στο πλαίσιο των κανονισμών. Η στάση, η απόφαση και η δουλειά που κάνουμε σε αυτό το πεδίο, είναι συγκεκριμένες. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι’ αυτό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.Από την πλευρά τους, πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία πτητική δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή που βρίσκεται το «Τσεσμέ».

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η εκπαιδευτική δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι αρκετά μίλια νοτιοδυτικά από την περιοχή. Υπογράμμιζαν επιπλέον ότι δεν πέταξαν ελληνικά μαχητικά πάνω από το Τσεσμέ, ούτε και έφτασαν τουρκικά μαχητικά στο σημείο.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ