Τσαβούσογλου: «Ο Δένδιας λέει πολλά πράγματα πίσω από την πλάτη μας… Να σταματήσει η Ελλάδα τις προκλήσεις»
«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις της για να αναπτυχθούν οι σχέσεις μας και για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο του Φόρουμ της Αττάλειας και τόνισε ότι υπήρχε «συμφωνία κυρίων» να μην διεξαχθούν ασκήσεις στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.
«Η Ελλάδα ανακοινώνει τώρα NAVTEX. Είχαμε μια συμφωνία να μην εκδώσουμε NAVTEX και να κάνουμε ασκήσεις το καλοκαίρι, αλλά και σε εθνικές επετείους. Η Ελλάδα το παραβίασε αυτό. Πρέπει να σταματήσουν αυτές τις προκλήσεις», είπε προκλητικά ο Τσαβούσογλου και αναφέρθηκε σε… άλλα «προκλητικά βήματα» που κάνει η Ελλάδα, όπως «παραβίαση του καθεστώτος αφοπλισμού των νησιών».

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση των σχέσεων Τουρκίας και Ελλάδας, είπε ότι ξεκίνησε διάλογος μεταξύ των δύο χωρών μετά την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Εξηγώντας ότι οι διαβουλεύσεις έχουν ξαναρχίσει και ότι διεξάγονται συνομιλίες για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, πρόσθεσε: «Ήρθε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Πήγα εκεί. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες. πήγε καλά. Έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα; Όχι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ