Σήμερα Κυριακή, 30 Μαΐου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναμένεται να επισκεφτεί την Κομοτηνή, μία ημέρα πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.Σύμφωνα τον τουρκικό Τύπο, η Άγκυρα θα βάλει στο τραπέζι: ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, Κυπριακό, την «υποστήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταναστευτικό, διάσκεψη για Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τη… τουρκική «μειονότητα» στη Θράκη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ χαρακτηρίζει τον κ. Τσαβούσογλου ως ανεπιθύμητο.

Το πρόγραμμα Τσαβούσογλου στη Θράκη
Από την Θράκη θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα, το πρωί της Κυριακής, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τα βλέμματα όλων να στρέφονται προς τα εκεί, καθώς πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη σε μια περιοχή που η Τουρκία επανειλημμένως έχει θέσει ζητήματα «ανισότητας και ανισονομίας», σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας της οποία προκλητικά επιμένει να αποκαλεί «Τουρκική».Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου το βράδυ έχει προγραμματιστεί δείπνο του Ν. Δένδια προς τιμήν του Τούρκου ομολόγου του. Το πρωί της Δευτέρας, ο Μ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση Δένδια -Τσαβούσογλου στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν διευρυμένες συνομιλίες.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, αναμένεται και η επίσκεψη του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ την Παρασκευή στην Αθήνα για να οριστικοποιήσει με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη το πρόγραμμα.Η ατζέντα περιλαμβάνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προετοιμασία της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τις περιφερειακές εξελίξεις, τις διερευνητικές επαφές και τους μηχανισμούς μείωσης της έντασης μέσω των ΜΟΕ.

Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξανθης: Μας προσβάλλουν όταν μιλάνε για «τουρκική μειονότητα»Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξανθης, Εμινέ Μπουρουτζή, βάζει τα πράγματα στη θεση τους, μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

«Τι θα λεμε τα αυτονόητα; Άλλο η θρησκεία, άλλο αυτό που προσπαθούν να μας αποκαλούν. Όταν λένε για «τουρκική μειονότητα μας προσβάλλουν. Αυτό δεν υπάρχει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ