Δεδομένο πλέον θεωρείται, παρά τις ποικίλες αντιδράσεις, πως οι μαθητές θα μένουν εκτός μαθήματος σε περίπτωση που δεν φορούν τη μάσκα τους.

Αυτό ξεκαθάρισε και σήμερα η υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική της εμφάνιση, την ώρα μάλιστα που δεν έχει γίνει σαφές πως οι μαθητές θα επιστρέφουν με ασφάλεια στα σχολεία, καθώς το αίτημα των εκπαιδευτικών για ολιγομελή τμήματα προς το παρόν πέφτει στο κενό.
Την ώρα λοιπόν που υπάρχουν αρκετά προβλήματα που επιδέχονται λύση, η κυβέρνηση είναι κατηγορηματική πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι στους μαθητές που δεν φορούν μάσκα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα στο σχολείο «δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Δηλαδή απουσίες, απώλεια γνωστικού αντικειμένου, συμμετοχή στις εξετάσεις κ.λπ.

Η ίδια διευκρίνισε ότι «στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» και ξεκαθάρισε επίσης ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται». «Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα» κατέληξε η κ. Κεραμέως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ