Τρία ρεπορτάζ σε τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Οι δύο με εθνικιστικό προφίλ. Και τα τρία με το ίδιο θέμα. Την προσφυγική δομή του Λαυρίου, που περιγράφεται ως κέντρο εκπαίδευσης «τρομοκρατών» ΡΚΚ και FETO. Ενας ισχυρισμός που έχει ενταχθεί εδώ και αρκετό καιρό στο blame game της Αγκυρας απέναντι στην Αθήνα, με τον διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, να ανεβάζει στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο παρελθόν, ακόμα και βίντεο με την υποτιθέμενη δράση της Ελλάδας όσον αφορά την «υπόθαλψη και εκπαίδευση τρομοκρατών».

«Γενί Σαφάκ», «Τουρκιγιέ» και «Σαμπάχ» δημοσίευσαν την Κυριακή ρεπορτάζ βασισμένα στην ίδια «διαρροή» που χαρακτηρίζει το Λαύριο ως «εστία τρομοκρατικών οργανώσεων».

Στα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά σε δημοσίευση μιας έρευνας των υπηρεσιών πληροφοριών, στην οποία εμπεριέχονται «ομολογίες μελών που αποκάλυψαν την αλήθεια για την οργάνωση», ενώ επικαλούνται ακόμα και μαρτυρίες που υποστηρίζουν ότι στη δομή έλαβαν οργανωτική εκπαίδευση και στάλθηκαν πίσω στην Τουρκία.Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει αντίστοιχα «ρεπορτάζ», με αναφορές σε πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Το Μεταναστευτικό άλλωστε και η διαχείρισή του από την Ελλάδα έχει γίνει ζήτημα που για την Τουρκία προσφέρεται για πολύπλευρη επίθεση στην Αθήνα. Δεδομένου δε ότι η Τουρκία κατηγορείται για παραβίαση δικαιωμάτων και ελευθεριών, η προσπάθεια να παρουσιαστεί και η Ελλάδα ως ένας «εναλλακτικός παραβάτης» στην περιοχή, μέλος της ΕΕ, που στοχεύει στις διεθνείς συμμαχίες εντείνεται διαρκώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ