Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τριήμερη επίσημη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει επαφές με επενδυτές, μέλη της ελληνικής ομογένειας, καθώς και συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, αλλά και με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ.

Ο πρωθυπουργός σήμερα στις 09:30 τοπική ώρα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο BBC και τη δημοσιογράφο Laura Kuenssberg και το απόγευμα, στις 18:30, θα παραστεί σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ.Επίσης, αύριο το απόγευμα στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ και την Τρίτη στις 12:45 με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στην Downing Street. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση θα γίνει μια συνολική επισκόπηση των ελληνοβρετανικών σχέσεων, ενώ οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο για το «γραφείο Σεφέρη» (στην πρεσβευτική κατοικία), τον χώρο στον οποίο εργάστηκε ο Έλληνας Νομπελίστας και το Αναγνωστήριο «Roderick Beaton», τα οποία αποκτούν μουσειακό χαρακτήρα. Το αναγνωστήριο θα περιλαμβάνει έργα που σχετίζονται με τον κορυφαίο Έλληνα και θα λάβει τιμητικά το όνομα Roderick Beaton προς τιμήν του Βρετανού καθηγητή και βιογράφου του Γιώργου Σεφέρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ