Οι αρχές της Χαλκιδικής και κυρίως εκείνες της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη 3 κρουσμάτων του κορονοϊού SARS- Cov 2 στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ασυμπτωματικά άτομα τα οποία βρίσκονται σε χωριστά μέρη της Χερσονήσου, δηλαδή στην Ποτίδαια και τον Νέο Μαρμαρά. Χαλκιδική .
Οι Σέρβοι οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αλλά δεν μπορούν καθώς αν οι ξενοδόχοι δώσουν τα διαβατήρια χωρίς προηγούμενη άδεια από τον ΕΟΔΥ κινδυνεύουν με καμπάνα 5.000 για το σπάσιμο της καραντίνας, δεδομένου ότι θεωρούνται υγειονομικοί υπεύθυνοι των τουριστών τους

Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας παραμένει η Χαλκιδική καθώς αν και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ συγκεκριμένο κατάλυμα στη Χανιώτη τελικά ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου υπαναχώρησε, η σύμβαση δεν έχει ακόμη υπογραφεί και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr αναζητείται λύση της τελευταίας στιγμής.

Την ίδια ώρα έχουν ενημερωθεί από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στον Προμαχώνα τρεις Σέρβοι οι οποίοι πέρασαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα τις προηγούμενες μέρες με προορισμό τη Χαλκιδική. Και οι τρεις Σέρβοι έχουν ενημερωθεί ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και παραμένουν στα δωμάτιά τους. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Σέρβων το οποίο είναι ασυμπτωματικό μαζί με το 5χρονο παιδί τους το τεστ του οποίου βγήκε αρνητικό. Το ζευγάρι εκδήλωσε την επιθυμία να φύγει από τη Χαλκιδική και να επιστρέψει στη Σερβία.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό δεδομένου ότι ο ξενοδόχος απαίτησε από τον ΕΟΔΥ έγγραφη διαβεβαίωση για να δώσει πίσω τα διαβατήρια τα οποία και πήρε κατά το check-in. Ο ξενοδόχος είναι υγειονομικός υπεύθυνος των τουριστών που φιλοξενεί και τιμωρείται με 5.000 ευρώ για το σπάσιμο της καραντίνας πελατών του. Από την άλλη θετική με κορονοϊό βρέθηκε και μια γυναίκα από την Σερβία στο δεύτερο πόδι. Αναζητήθηκε από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στον Προμαχώνα από όπου και μπήκε στην Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες, εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου και παραμένει σε καραντίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ