Το thesnea24.gr σας θυμίζει τις στιγμές και τα γεγονότα που κυριάρχησαν το 2019 στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο :

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου είχε δοθεί το ραντεβού για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα, με τους διοργανωτές να ελπίζουν ότι χιλιάδες πολίτες θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.Με νταούλια και… ζουρνάδες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές για το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φορώντας μπλούζες με τον Ήλιο της Βεργίνας, επιβιβάστηκαν στα πούλμαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έδωσαν τον παλμό του συλλαλητηρίου.

-Μετά από σφοδρές αντιδράσεις και Βουλής, σε συνέχεια των μεγάλων συλλαλητηρίων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μέσα στο 2018, στις 25 Ιανουαρίου 2019 ΜΕ 153 «ΝΑΙ» ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Υπέρ της Συμφωνίας τάχθηκαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κατά της Συμφωνίας ψήφισαν 146 βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε παρών.

  • Αλλαγή σελίδας στο Δήμο Θεσσαλονίκης:: Ρεκόρ υποψηφιοτήτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, 19 υποψήφιοι δήμαρχοι κατέβηκαν στο στίβο των εκλογών. Το νήμα έκοψε πρώτος, με θρίαμβο στο δεύτερο γύρο, ένα αουτσάιντερ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Παρά το ότι είχε, λόγω απλής αναλογικής, μόλις 7 στους 49 δημοτικούς συμβούλους γρήγορα συγκρότησε διαπαραταξιακή διοίκηση. Επανεκλογή Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια: Με περίπατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας επανεξελέγη περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το υχηλότερο ποσοστό πανελλαδικά, στην 2η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Στη συνέχεια εκλέχθηκε και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
  • Το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα: Με πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο και στη συνέχεια κατατέθηκε προς κατοχύρωση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε το εμπορικό σήμα για τη διάκριση των μακεδονικών προϊόντων. Το σήμα έχει ως κεντρικό σύνθημα «Μakedonia the Great”.

-Θεομηνία στη Χαλκιδική: Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ανυπολόγιστες καταστροφές

Μπορεί το συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός να έλαβε χώρα στη Χαλκιδική, ωστόσο, συγκλόνισε όλη τη χώρα. Έντονα καιρικά φαινόμενα διάρκειας περίπου δέκα λεπτών ήταν αρκετά για να φέρουν την καταστροφή στα Νέα Πλάγια, στη Χαλκιδική.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 100 άτομα μετέβησαν στο κέντρο υγείας Μουδανιών και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με μικρούς ή μεγαλύτερους τραυματισμούς, ενώ τα Νέα Πλάγια θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο την επόμενη μέρα.

Γκρεμισμένα μπαλκόνια, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ξεριζωμένα δέντρα συνέθεταν το σκηνικό που άφησε πίσω της η θεομηνία.

-Απετράπη η εγκατάσταση προσφύγων στα Βρασνά: Οι αντιδράσεις των κατοίκων φόβισαν τους ξενοδόχους.

«Μπλόκο» στην εγκατάσταση προσφύγων στα Βρασνά Θεσσαλονίκης έβαλαν οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Στο άκουσμα της είδησης πως περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες επρόκειτο να εγκατασταθούν στην περιοχή, απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο των λεωφορείων που μετέφεραν τους περίπου 200 αιτούντες άσυλο.

Λόγω μάλιστα των αντιδράσεων, στο σημείο εγκαταστάθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

-Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι συρμοί έρχονται, τα αρχαία της Βενιζέλου φεύγουν…
-Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Τέσσερις λέξεις, χιλιάδες συναισθήματα και αναμνήσεις. Δυστυχώς με αρνητικό πρόσημο.

-Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
-Ο κλοιός των διοδίων: Πέριξ της Θεσσαλονίκης εντός των ορίων της περιφερειακής ενότητας λειτούργησαν ήδη δύο νέοι σταθμοί διοδίων από την Εγνατία Οδό, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις: στο ύψος του Ωραιοκάστρου και στην Ασπροβάλτα,

  • Φλοιοφάγο έντομο αποδεκατίζει το Σέιχ Σου νεκρώνοντας εκατοντάδες πεύκα
  • Ο ΠΑΟΚ αήττητος πρωταθλητής και νταμπλούχος.
    -ΑΘΗΝΑ. Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου ήταν αναμφίβολα το γεγονός που σημάδεψε την Ελλάδα την χρονιά που έφυγε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, θριάμβευσαν και ανέλαβαν τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας ύστερα από περίπου 4,5 χρόνια παραμονής στην εξουσία του απερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ.
    Το 2020 ας ευχηθούμε να έχει περισσότερες καλές ειδήσεις για τη χώρα και τους πολίτες.
    Η δημοσιογραφική ομάδα του www.verginanews.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ