Τη θέση του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ως τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής και ως ένα ιδιαίτερο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, επιχειρεί να βρει το εμβληματικό κτίριο του Κυβερνείου, γνωστό ως «Παλατάκι» που δεσπόζει στην παραθαλάσσια πλευρά της Καλαμαριάς.διαγωνισμού, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη βιωσιμότητα της αξιοποίησης του, προκάλεσε μία πρωτοφανή κινητοποίηση πολιτών, του δήμου Καλαμαριάς, βουλευτών και άλλων φορέων της πόλης που ζητούν την προστασία του και την απόδοση του στην τοπική κοινωνία.

Τελευταία κινητοποίηση έγινε στις 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, από την Πρωτοβουλία «Σώστε το Παλατάκι», στην οποίας συμμετέχουν δεκάδες ενεργοί πολίτες. Το παρών σε εκείνη τη δυναμική ενημερωτική συγκέντρωση έδωσαν και βουλευτές της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου. Η ίδια μάλιστα ανέλαβε την πρωτοβουλία και έφερε το θέμα στη βουλή, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση για τη διάσωση και αξιοποίηση του Κυβερνείου.

«Το κυβερνείο, αποτελεί τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής, ένα ιδιαίτερο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία της ευρύτερης περιοχής, που χρήζει προστασίας, αλλά και απόδοσής του στην τοπική κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια, έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου, με τη σημερινή εικόνα του ιστορικού αυτού κτιρίου να είναι οικτρά απογοητευτική» δήλωσε η κ. Νοτοπούλου. Παράλληλα έθεσε κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με το που βρίσκεται η υποβολή αιτήματος Χρηματοδότησης Μελετών Ωρίμανσης και τεχνικού δελτίου για την ωρίμανση του έργου, που υποβλήθηκε από τον Ιανουάριο του 2019 από την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, αν έχει προχωρήσει και αν όχι ποιος ο λόγος και ποια η θέση του υπουργείου Οικονομικών ως προς τυχόν πρόθεση της ΕΤΑΔ για παραχώρηση του Κυβερνείου, με μακροχρόνια μίσθωση, σε ιδιώτες επενδυτές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ