ȅӓKύɊǠ- ӕ͔ͅŕ· ԕЏՠԏՠБυđϕ ԇӠ̈́ ʕѮ ̇ԓϔJǠӔǍ 83砄ň (MOTIONTEAM/ց͇ ԑ՘Mǩ

Το πακέτο φοροελαφρύνσεων άμεσης εφαρμογής για τις επιχειρήσεις της διετίας 2019-2020, τα μέτρα για την επιτάχυνση των επενδύσεων και την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας αναμένεται να εξαγγείλει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της φετινής Διεθνούς Eκθεσης Θεσσαλονίκης.

Γνώμονας για το φετινό «πακέτο της ΔΕΘ» είναι τα μέτρα που θα εξαγγελθούν να έχουν συζητηθεί με τους θεσμούς, να είναι κοστολογημένα με ακρίβεια και εφαρμόσιμα.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Μητσοτάκης θα εξαγγείλει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% για τα έσοδα του 2019 και ακόμα πιο χαμηλά για τα έσοδα του 2020. Παράλληλα και η φορολογία μερισμάτων θα μειωθεί από το 10% στο 5%. Τα μέτρα αυτά έχουν γίνει καταρχήν δεκτά με ικανοποίηση από τους δανειστές, οι οποίοι έφτασαν να πουν ότι το πραγματικό δημοσιονομικό κόστος μπορεί να είναι λιγότερο από 500 εκατ. ευρώ αφού θα έχει πολλαπλάσιο θετικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Μαζί με το πακέτο για το σύνολο των επιχειρήσεων αναμένεται και το επιμέρους πακέτο για την τόνωση της οικοδομής. Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και του φόρου υπεραξίας για τρία χρόνια. Επίσης, θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα της έκπτωσης από τον φόρο του 40% ή του 50% της δαπάνης που θα γίνεται για αισθητική, λειτουργική ή ενεργειακή αναβάθμιση παλιών και λιγότερο παλιών κτιρίων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο επιτάχυνσης των επενδύσεων οι μεγάλες αλλαγές που φέρνει το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναι η εκχώρηση του ελέγχου ένταξης και υλοποίησης επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα (σε πρώτη φάση στις εμπορικές τράπεζες) αλλά και η ψηφιακή χάρτα ακινήτων που θα είναι έτοιμη ως το 2021. Το δεύτερο αυτό μέτρο δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επενδυτή να γνωρίζει τη χρήση γης κάθε ακινήτου σε όλη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ