«Έχουμε πολλά μηνύματα από Χαλκιδική για το θέμα με τις ξαπλώστρες, ειδικά από την περιοχή της Κασσάνδρας τολμώ να πως ότι έχουμε κραυγές, αλλά και από άλλες περιοχές, όπως από την Καβάλα» είπε στη Voria.gr το μέλος της «Κίνησης Πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες», Δαμιανός Γαβαλάς. Πρόσθεσε, δε, ότι οι πολίτες που επικοινωνούν με την Κίνηση δεν έχουν συγκροτηθεί σε οργανωμένη μορφή, ωστόσο, όπως τόνισε, «εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα γεννηθεί και δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι εάν δεν υπάρξει λύση σε όλα τα μέρη, δεν θα αρκεστούμε ακόμα κι αν λυθεί το θέμα στην Πάρο».

Στη Χαλκιδική, ειδικά στην πρώτη χερσόνησο, την Κασσάνδρα, σε πολλές παραλίες όπου έχουν αναπτυχθεί τα beach bar ο ελεύθερος χώρος που απομένει για τους επισκέπτες να καθίσουν στις πετσέτες τους με τις ομπρέλες τους είναι μικρός, αν όχι ανύπαρκτος. Η πολιτική των περισσότερων beach bar που απλώνουν τις ξαπλώστρες από το κύμα και για… όσο πάει έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια, και όσον αφορά την κατάληψη της παραλίας αλλά και για την τιμολογιακή πολιτική που ασκούν κάποια εξ αυτών, χρεώνοντας ποσά ελάχιστης κατανάλωσης. Αυτά κυμαίνονται από 60 έως και 30 ευρώ ανάλογα με τη θέση της ξαπλώστρας, αν είναι δηλαδή πρώτη στο κύμα ή τελευταία.Αυτοί που παρανομούν τις επόμενες ημέρες θα μας βρουν μπροστά τους»
«Όλο τον Αύγουστο θα διενεργηθούν έλεγχοι σε παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Σε μέρη που προφανώς δεν θα προαναγγείλουμε» επιβεβαίωσε ο κ. Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Prime» και τον Κώστας Λασκαράτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ