Ραγδαίες ειναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς το Ιράν χτύπησε με δεκάδες ρουκέτες τα ξημερώματα δύο αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα. Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 35 πύραυλοι.

Αμερικανός αξιωματικός έκανε λόγο για τα πρώτα αντίποινα για τον θάνατο Σουλεϊμανί. Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται για επιθέσεις και σε άλλους αμερικανικούς στόχους αλλά και στο Ισραήλ και στους συμμάχους των Αμερικανών.

Οι Φρουροί της Επανάστασης κάλεσαν τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις αμερικανικές δυνάμεις από το σύνολο της περιοχής και όχι μόνο από το Ιράκ.

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκάλεσε ο Ν. Τραμπ. Όπως έγινε γνωστό είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την Α. Μέρκελ. Συζήτησαν για την «τεταμένη κατάσταση με το Ιράν και το Ιράκ αλλά και την κατάσταση στη Λιβύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Απαγορεύθηκαν οι πτήσεις αμερικανικών αεροπορικών εταιριών στον εναέριο χώρο Ιράκ, Ιράν, Κόλπο και Ομάν.

Συντριβή Ουκρανικού Boeing

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, ένα Ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737 με 180 επιβαίνοντες συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Σύμφωνα με τοπικά μέσα η συντριβή οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ