Το αμερικανικό «ιππικό» κατέφθασε στην Αλεξανδρούπολη από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών και η Άγκυρα δεν κρύβει τον εκνευρισμό της.Καθώς η U.S. 1st Air Cavalry Brigade ήρθε για να αντικαταστήσει την U.S. 1st Combat Aviation Brigade στο πλαίσιο του «rotation» που γίνεται για την Επιχείρηση «ATLANTIC RESOLVE», πληθαίνουν οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας κατά της αυξημένης αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο της εν λόγω Επιχείρησης που ενεργοποιήθηκε από τις ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Η Ελλάδα έχει δείξει και συνεχίζει να δείχνει στις ΗΠΑ ότι συνιστά έναν πλήρως αξιόπιστο σύμμαχό τους, αφού όχι απλώς τις συνδράμει στην Επιχείρηση, αλλά θα λέγαμε ότι πρωτοστατεί, αφού το 25% σχεδόν του συνολικού προσωπικού που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ, μετακινείται στους τελικούς προορισμούς του από χώρους συγκέντρωσης που βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως είναι το λιμάνι της ΑλεξανδρούποληςΕν προκειμένω λοιπόν, η Αλεξανδρούπολη καθίσταται η πύλη των ΗΠΑ στην Ευρώπη, μέσω της οποίας αφενός θα αναδιπλωθούν οι αμερικανικές δυνάμεις από τη Ρουμανία, αφετέρου θα αναπτυχθεί η U.S. 1st Air Cavalry Brigade, με ένα μικρό μέρος της να κατευθύνεται προς την Ευρώπη και με το μεγαλύτερο αυτής να παραμένει εδώ στην Ελλάδα για χειμερινή εκπαίδευση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Διότι οι αμερικανικές δυνάμεις που θα παραμείνουν στη χώρα μας αριθμούν αρκετές εκατοντάδες άτομα, δεκάδες επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα διαφόρων τύπων καθώς και εκατοντάδες τροχοφόρα και ρυμουλκούμενα οχήματα, που θα φιλοξενηθούν στην ελληνική ενδοχώρα, και συγκεκριμένα στον Βόλο και στο Στεφανοβίκειο μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022.Στο διάστημα αυτό των τεσσάρων μηνών που το Αμερικανικό «Ιππικό» θα παραμείνει στη Χώρα μας, έχει προγραμματιστεί πλήθος ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επαυξήσουν την ικανότητα, την ετοιμότητα και τη διαλειτουργικότητά τους, αλλά και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, συνεκπαιδευόμενες με μερικούς από τους καλύτερους μαχητές παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ