Το άρθρο της ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου και η ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ για την ματαίωση ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών

Η τελευταία αφορμή για σφοδρή επίθεση ήταν η μη ανάκρουση του εθνικού ύμνου κατά την προσέλευση της κ. Σακελλαρόπουλου στην μητρόπολη της Αθήνας προκειμένου να παρακολουθήσει την δοξολογίανγια το νέο έτος.

Η εφημερίδα Εστία ανέφερε ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή στην μπάντα των ενόπλων δυνάμεων να μη γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου και την χαρακτηρίζει “θηλυκό ιέραξ” του εκσυγχρονισμού. Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής και είχε να κάνει με την επιβαλλόμενη απουσία λόγο κορονοϊού του προβλεπόμενου τμήματος της στρατιωτικής μουσικής το οποίο θα παιάνιζε τον εθνικό ύμνο.Πρόσφατο άρθρο στην Εστία στις 30 Δεκεμβρίου την επέκρινε δριμύτατα επειδή λέει απομάκρυνε από το γραφείο της όπλα του αγώνα του 1821. Μάλιστα στο συγκεκριμένο άρθρο για τα καριοφίλια η Εστία κάνει τη σύγκριση με παλιότερη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου στην οποία τα καριοφίλια φαίνονται στην βιβλιοθήκη του γραφείου του. Όμως η εφημερίδα δεν μένει μόνο στα καριοφίλια αλλά κατηγορεί την κ. Σακελλαρόπουλου γιατί άλλαξε και πίνακα ζωγραφικής του Γερμανού ζωγράφου Peter von Hess με τίτλο “Παλικάρια ατενίζοντας την Ακρόπολη” που πάλι φαίνεται στην φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου και φτάνει στο σημείο να διερωτάται αν την ενοχλεί η θέα της Ακρόπολης.Αντίστοιχη κριτική έγινε και για το άρθρο της στην εφημερίδα των συντακτών στο οποίο η πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσεται κατά του εθνοκεντρικού προστατευτισμού και αναφέρει ότι ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης την παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωση στην δήθεν εθνική ασφάλεια. Αυτό το άρθρο κάποιοι το είδαν ως πρόβα συγκυβέρνησης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και αναζήτηση ενός νέου Λουκά Παπαδήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ