Συνάντηση με του δημοσιογράφους με αφορμή τα 5 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, είχε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Efe Ceylan παρουσία και της υποπροξένου Gokce Over.

Ο Τούρκος διπλωμάτης αναφέρθηκε στα γεγονότα του πραξικοπήματος τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις αλλά η εξωστρέφεια των τελευταίων χρόνων την έχει κάνει πιο δυνατή.

“Δεν νομίζω να ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός ” συμπλήρωσε ο κος Ceylan, υποστηρίζοντας ότι αν ένα τέτοιο κίνημα εμφανιζόταν σε άλλη χώρα θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί ένα χάος. ” Εμείς θέλαμε όλος ο κόσμος να μας καταλάβει και να μας υποστηρίξει και η αντίδραση του λαού ήταν αυτή που απέτρεψε το πραξικόπημα”.

Ο Τούρκος πρόξενος αναφέρθηκε στο κίνημα FETO, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία γκιουλενιστική τρομοκρατική οργάνωση η οποία από τις αρχές τις δεκαετίας του 1990 οργάνωσε σταδιακά τον τρόπο δράσης της εισχωρώντας σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και στις κρατικές δομές με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η έρευνα της υπόθεσης, επισήμανε, ο Τούρκος διπλωμάτης είναι ακόμα σε εξέλιξη και οι αποδείξεις και τα στοιχεία βρίσκονται στις χιλιάδες σελίδες των δικογραφιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ