Ο Ρετζέπ Ταγίπ Εργτογάν επανεξελέξη την προηγούμενη Κυριακή στην προεδρία της Τουρκίας και σήμερα Σάββατο θα ορκιστεί στην Άγκυρα για τη νέα πενταετή του θητεία, ενώ θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας του κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, 20 ηγέτες κρατών και 45 υπουργοί Εξωτερικών θα παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν και θα συμμετάσχουν σε δείπνο στο τεράστιο προεδρικό μέγαρο.Μεταξύ αυτών θα είναι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, στενός σύμμαχος του Ερντογάν, και οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντελράχμαν αλ Θάνι, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πρώτων που συνεχάρησαν τον Τούρκο πρόεδρο για την επανεκλογή του.

Εκτός από περίπου 20 ηγέτες κρατών που θα παραστούν στην τελετή, σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, η Άγκυρα επιβεβαίωσε και την παρουσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η ορκωμοσία του Ερντογάν είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην έδρα του κοινοβουλίου. Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος θα μεταβεί στο μαυσωλείο του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, πριν τις επίσημες τελετές και το μεγάλο δείπνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ