Τουρκία Έβρος: Τουρκικά πυρά κατά περιπολικού της Frontex
Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν στην Αθήνα το νέο σκηνικό έντασης που επιχειρεί να στήσει η Τουρκία στον Έβρο, όπου σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Spiegel στη χώρα μας, Γιώργο Χρηστίδη, τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021, σημειώθηκε συγκεκριμένο επεισόδιο στην ακριτική περιοχή, όταν υπήρξαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.

Στο σημείο εκείνη την ώρα περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, φαίνεται να έχουν σημειωθεί και άλλα τέτοια επεισόδια. Επίσης, υπάρχει και επιστολή του διοικητή της Frontex προς την Κομισιόν στην οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις στον Έβρο είναι σε αυξημένη επιφυλακή και να φορούν όλοι αλεξίσφαιρα.

Το περιστατικό σημειώνεται ένα χρόνο μετά τα γεγονότα με τα γεγονότα με τους μετανάστες στην περιοχή. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο ανταποκριτής του Spiegel στην Αθήνα, Γιώργος Χρηστίδης, τη στιγμή των πυροβολισμών περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή και γερμανών αστυνομικών, κοντά στο χωριό Τυχερό. Δεν πρόκειται, πάντως, για μεμονωμένο περιστατικό, τονίζει ο ίδιος επικαλούμενος αξιωματούχους.Αξιωματούχοι από την Ελλάδα και τη Βαρσοβία ισχυρίζονται ότι πρόσφατα αξιωματικοί της Frontex είδαν αρκετά άτομα στην τουρκική πλευρά των συνόρων να πυροβολούν. Προφανώς, πυροβολούν στον αέρα και κανένας αξιωματικός δεν έχει τραυματιστεί» προσθέτει ο κ. Χρηστίδης..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ