Τον πολύπαθο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντησή του με τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, στα γραφεία Οργανισμού.

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι επίσημες ανακοίνωσεις για την πορεία υλοποίησης του έργου και ενδεχόμενες αλλαγές στον σχεδιασμό θα κάνει από βήματος ΔΕΘ ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλησε με ειλικρίνεια για το έργο του μετρό και ξεκαθάρισε ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν θα εγκαινιάσει μουσαμάδες, αλλά μετρό».

«Το έργο του μετρό έχει περάσει από 1000 κύματα, έχει καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς το περιμένουν πώς και πώς. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλησε με ειλικρίνεια. Εμείς στη ΔΕΘ θα πούμε την απόλυτη αλήθεια στους πολίτες» σημείωσε.

Σχετικά με τον σταθμό της Βενιζέλου για τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση εξετάζει αλλαγή του σχεδιασμού, απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, ο κ. Καραμανλής σημείωσε:

«Αυτό που είδαμε δυστυχώς από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν επικοινωνιακά τεχνάσματα και φτηνή επιθεώρηση. Στον περιβόητο σταθμό Βενιζέλου δεν υπάρχουν εργοτάξια, δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού, δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μελέτη για να ξεκινήσει.

Το μετρό είναι ένα έργο που έχει στοιχίσει πολλά και βασικός στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωσή του» κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τον οποίο συνοδεύουν ο υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, επισκέφτηκε τον σταθμό Αγίας Σοφίας τυ μετρό, όπου επίσης είναι σε εξέλιξη αρχαιολογικές εργασίες.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου από τον διευθυντή του μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη και τους υπευθύνους της Κοινοπραξίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ