Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου, συμφώνησαν να οικοδομήσουν πάνω στο θετικό μομέντουμ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενεργοποιήσουν κατά το επόμενο διάστημα πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Συμφώνησαν η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.Ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγούν τη διαδικασία και να ενημερώνουν τους ηγέτες για την πρόοδο που σημειώνεται.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-ΤουρκίαΜάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε και «τιτίβισμα» για την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέροντας λιτά πως πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, σημειώνοντας ωστόσο πως «ελπίζει να είναι ωφέλιμη για τις δυο χώρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ