Ξεκάθαρη ένδειξη της αλλαγής στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, αλλά και σαφές μήνυμα προς τον Ερντογάν ότι πρέπει να σταματήσει την επιθετική πολιτική του στην Ανατολική μεσόγειο αποτελεί η επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Καταρχήν ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να επισκεφτεί μόνο την Ελλάδα, και όχι την Τουρκία, όπως είθισται να συμβαίνει για λόγους τήρησης της ισορροπίας μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, ακόμα και η γλωσσική διατύπωση που επέλεξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ανακοίνωση της επίσκεψης αποκαλύπτει τις αποστάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση Τραμπ έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο διάστημα.

«Στην Ελλάδα, ο υπουργός Πομπέο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια για να ανανεώσουν την κοινή μας δέσμευση για την προώθηση της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και για να γιορτάσουν την ισχυρότερη σχέση που έχει υπάρξει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ