Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέλη της εξεταστικής της Βουλής η μελέτη του φακέλου που απέστειλε η εισαγγελία Λάρισας με ευρήματα από τις έρευνες που διεξάγει για το δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό η δικογραφία αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες και περιλαμβάνει:Μηνυτήριες αναφορές

  • Εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων
  • Πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών
  • Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Οι βουλευτές δεν θα πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας για να διασφαλιστεί η μυστικότητα της διαδικασίας. Ωστόσο τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής θα μπορούν να επισκέπτονται το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του κοινοβουλίου για να μελετήσουν τα σχετικά έγγραφα και να αντλήσουν στοιχεία και πληροφορίες για την σύνταξη των πορισμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η εξεταστική της Βουλής που συγκροτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου να ερευνήσει τις διαχρονικές παθογένειες των σιδηροδρόμων από το 1997 έως και σήμερα , ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα την διαδικασία εξέτασης μαρτύρων. Τα μέλη της επιτροπής έχουν αρχική προθεσμία έως τις 8 Μαρτίου για την κατάθεση των τελικών τους συμπερασμάτων ενώ στις 11 Μαρτίου θα γίνει η τελική συνεδρίαση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να κατατεθεί κοινό πόρισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ