Τριγμούς στο οικοδόμημα του νησιωτικού τουρισμού αποδεικνύεται ότι είναι οι ακριβές τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας. Το θέμα έχει πολύ μεγαλύτερη διάσταση από ό,τι φαίνεται με μία πρώτη ματιά και για τον λόγο αυτό θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο.τις απόψεις τους και να αναζητηθούν λύσεις.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να σχηματίσει συνολική εικόνα της κατάστασης πριν πάνε οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων στο Μαξίμου. Δεν θα είναι ήρεμη η συζήτηση αλλά η κυβέρνηση πρέπει να δείξει και έτσι είναι, ότι η ακτοπλοΐα αποτελεί εθνική συγκοινωνία και ορίζει τα σύνορα της θάλασσας»,Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού αναφέρει το εξής: «Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στην υγειονομική κρίση οι ακτοπλόοι εφοπλιστές ενισχύθηκαν γενναιόδωρα από την κυβέρνηση με 75 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 37 εκατομμύρια δόθηκαν σε όλους εκείνους που τα πλοία τους εκτελούν άγονες γραμμές!

Έτσι η συνολική κρατική δαπάνη για τις άγονες γραμμές έχει εκτοξευτεί ετησίως στα 139 εκατομμύρια ευρώ!!» και προσθέτει:

«Φέτος ενώ οι τιμές των Ναυτιλιακών καυσίμων έχουν μειωθεί πάνω από 35% αλλά οι αντίστοιχες τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα υψηλά περσινά επίπεδα”.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος, εκτός από τους τρεις στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που σχετίζονται με το αντικείμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ