Ειδικότερα, από τις 8 το πρωί το Σάββατο θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα. Την ανακοίνωση έκανε χθες στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη μετά από τις μετεωρολογικές προβλέψεις για αύξηση της θερμοκρασίας και την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με λεπτομερείς κανόνες και όρους για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο της προσπάθειας μας που επιβάλλεται να περάσουμε με επιτυχία», είπε ο υφυπουργός ο κ. Χαρδαλιάς, και τόνισε ότι σε περίπτωση παραβάσεων θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.
Τα μέτρα που θα ισχύουν στις παραλίες είναι:

Μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1000 τ.μ. και υποχρεωτική καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών στα τέσσερα μέτρα.
Ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.
Επιτρέπονται μέχρι δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
Ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.
Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.
Ανοίγουν οι εκκλησίες την Κυριακή
Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι την Κυριακή ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς κάνοντας επίσης αναφορά στα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς.

Συγκεκριμένα:

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας επιφάνειας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι 30. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50.
Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.
Προβλέπεται σύσταση για τη χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών και συχνό καθαρισμό επιφανειών.
Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών ή τελετών σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ