Την απελευθέρωσή της από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής θα γιορτάσει και φέτος η Θεσσαλονίκη, στην επέτειο της 30ης Οκτωβρίου 1944, η οποία καθιερώθηκε ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας, με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, στις 14 Απριλίου 2016.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδηλώσεις, σήμερα , με την επιμέλεια οργανωτικής Επιτροπής που απαρτίζεται από δημοτικούς συμβούλους και προσωπικότητες της πόλης.

Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

Την 30η Οκτωβρίου, στις 12:30, εκδήλωση στην αναθηματική πλάκα, μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, με ομιλίες από εκπροσώπους του δήμου Θεσσαλονίκης και φορείς της πόλης.

Θα ακολουθήσει η έναρξη της έκθεσης φωτογραφικού υλικού στο φουαγιέ του Βασιλικού θεάτρου και συναυλία με ρεμπέτικα της Κατοχής. Η έκθεση θα περιλαμβάνει υλικό της Κατοχής με 32 εφημερίδες της εποχής από τις συνολικά 200 εφημερίδες που εκδίδονταν παράνομα εκείνη την περίοδο.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου με πιθανότητα παράτασης. Θα είναι επισκέψιμη από το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου. Το ωράριο της έκθεσης είναι 11:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00 από Τρίτη μέχρι Κυριακή.

Οι εκδηλώσεις του εορτασμού θα περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό του Δήμου και φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων.

Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης, η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης , Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ