Με την ομιλία του στο Ζάππειο στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμανε και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Λίγο πριν ανέβει στο βήμα προβλήθηκε ένα συγκινητικό αλλά και ιστορικό βίντεο με ομιλίες όλων των Προέδρων της παράταξης μέσα από το οποίο δόθηκε το ιδεολογικό στίγμα και η διαχρονικότητα των ιδεών της ΝΔ.

Οι άξονες στους οποίους κινήθηκε ο πρωθυπουργός ήταν σαφείς και ξεκάθαροι. Η αναφορά στον πυρσό: «Η φλόγα του γαλάζιου πυρσού καίει στις καρδιές μας και φωτίζει το αύριο» αλλά και «Η Ν.Δ. είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελλήνων», έδειξαν τον κεντροδεξιό προσανατολισμό του όπως και ο χαρακτηρισμός «λαϊκό – κοινωνικό κόμμα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του επετειακού συνεδρίου της ΝΔ κάλεσε όλους σε πανστρατιά αλλά και συσπείρωση ενόψει των ευρωεκλογών απέναντι σε μια τοξική αντιπολίτευση.Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου γύρισε αρχικά τον χρόνο πίσω όταν το κόμμα του μετά από μια δύσκολη δεκαετία ανέλαβε το 2019 την διακυβέρνηση της χώρας και παρά τις κρίσεις και τα πρωτοφανή προβλήματα που κρίθηκε να διαχειριστεί είπε: «Ήταν η πολιτική του σχεδίου, της συνέπειας και του αποτελέσματος. Είναι αυτή που δικαιώθηκε πριν από εννέα μήνες, οδηγώντας έτσι στη δεύτερη κυβερνητική θητεία. Έχοντας νικήσει κατά κράτος μια αντιπολίτευση που ήρθε από το περιθώριο για να τεθεί και πάλι σε αυτό. Με μια εντολή: να προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά μπροστά στη «λεωφόρο» των μεταρρυθμίσεων, που θα ξεριζώσουν τις παθογένειες του παρελθόντος. Βελτιώνοντας, ημέρα με την ημέρα, αυτό που ο κάθε πολίτης επιθυμεί: την καθημερινή του ζωή σε όλα τα πεδία».

Παρουσία εκατοντάδων Νεοδημοκρατών, υπογράμμισε ότι «Η πατρίδα δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα» και τόνισε ότι «στις κάλπες του Ιουνίου θα αποφασιστούν πολλά περισσότερα από την εκλογή της ελληνικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε μια σύγκρουση η οποία έχει ευρωπαϊκό τίτλο αλλά έχει περιεχόμενο απόλυτα ελληνικό».

Απευθυνόμενος όμως και στο εσωτερικό του κόμματός του προειδοποίησε ότι «Σε όσους, σκέφτονται δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας, τους απαντώ: αυτά τα νιώθουμε πριν εκφραστούν στην κάλπη. Γι’ αυτό και εργάζομαι για να διορθώνουμε πάντα το κάθε λάθος μας. Αλλά έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι η απερίσκεπτη ψήφος γίνεται συχνά ψήφος «αψήφιστη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ