“Από ασφυξία λόγω συμπίεσης του λαιμού” πέθανε ο Τζορτζ Φλόιντ σύμφωνα με ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση, που διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του θύματος. Πρόκειται για ανθρωποκτονία σημειώνει η έκθεση. «Η διαρκής πίεση στη δεξιά πλευρά της καρωτίδας αρτηρίας του Φλόιντ εμπόδισε τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και το βάρος στην πλάτη του εμπόδισε την ικανότητά του να αναπνέει», δήλωσε δικηγόρος της οικογένειας του Φλόιντ μετά την έκθεση της αυτοψίας.Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν, 44 ετών, εκείνος που είχε γονατίσει στον λαιμό του Φλόιντ, κατηγορείται για φόνο 3ου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων και πρόκειται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 8 Ιουνίου.

Με αμείωτη ένταση μαίνονται για έκτη συνεχή ημέρα οι ταραχές στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Ειδικά στην πόλη αυτή, το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν 481 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία. Εξ αυτών, οι 276 έγιναν την Κυριακή προς Δευτέρα, ενώ όλο το Σαββατοκύριακο, στους δρόμους υπήρχαν φωτιές, δακρυγόνα και πολίτες που πετούσαν αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Μέχρι στιγμής, 10 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ταραχών. Οι δύο τελευταίοι θάνατοι σημειώθηκαν στην Αϊόβα, όπου οι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Το τελευταίο 24ωρο έχασε τη ζωή του κι άλλος ένας άνθρωπος στο Λουίσβιλ στο Κεντάκι. Η Εθνοφρουρά έχει δραστηριοποιηθεί σε τουλάχιστον 26 πολιτείες, μεταξύ αυτών και την Ουάσινγκτον. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του CNN, παρότι σε πολλές περιπτώσεις οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται ειρηνικά, η βία και τα έκτροπα έχουν προκαλέσει σκηνικό πολέμου σε δεκάδες πόλεις, που επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να αποτρέψουν τις διαδηλώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ