Σε ηλικία 86 ετών κατέληξε ο αγαπημένος και σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης. Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι, στο Α Νεκροταφείο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον Γιάννη Φέρτη. Η οικογένειά του εκφράζει την επιθυμία αντί στεφάνων να ενισχυθεί το έργο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο ένας μετά τον άλλον, καλλιτέχνες που τον γνώριζαν σε αναρτήσεις του μιλούν για τον Γιάννη Φέρτη. Ξεχωρίζουν, όμως, οι αναρτήσεις των γυναικών με τις οποίες συνδέθηκε και αγάπησε, όπως έχει εξομολογηθεί.Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 30 ταινίες. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961 στην ταινία ”Ποια είναι η Μαργαρίτα” με την Τζένη Καρέζη. Την επόμενη χρονιά ερμήνευσε τον Ορέστη στην Ηλέκτρα σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, ταινία που απέσπασε 25 διεθνείς διακρίσεις (μεταξύ των οποίων και υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας). Το 2008 κέρδισε το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην ταινία Σκλάβοι στα δεσμά τους σε σκηνοθεσία Τώνη Λυκουρέση.

Στην τηλεόραση, έπαιξε σε περισσότερες από 15 σειρές, με σημαντικότερες τη Δασκάλα με τα χρυσά μάτια και τον Συμβολαιογράφο το 1979.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ